Laptop

................

Grafische kaart laptop


Een grafische kaart of een videokaart is zeker niet verwaarloosbaar als het gaat om een PC. Deze grafische kaart zorgt immers voor de werking van het laptop scherm. Op zo'n grafische kaart zit een laptop processor, die bepaalde taken overneemt van de gewone processor.
Deze grafische kaart is voornamelijk belangrijk voor de kleurdiepte en de resolutie van het scherm. Wat dit is lees je verder in dit artikel.PCI of PCIe bij een grafische kaart

Bij een grafische kaart wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken: namelijk de PCI en de PCIe techniek.
Het best opteer je altijd voor een PCIe techniek, aangezien de gewone PCI techniek gedateerd is en voornamelijk wordt toegepast in oudere PC's en laptops.

Deze technieken zijn belangrijk voor de overdrachtsnelheid. Met andere woorden voor de snelheid van je scherm, de weergave van je scherm en de kleur ervan.
Is dit allemaal nog steeds onduidelijk? Geen nood, we verduidelijken het nog een beetje verder!
De videokaart is vooral van belang voor de laadtijd van de afbeeldingen van snelkoppelingen en de achtergrond van het bureaublad, maar misschien toch belangrijker is de videokaart voor films te bekijken, grafische toepassingen te verwerken en voor het spelen van spelletjes.

Soorten grafische kaarten

Je hebt verschillende soorten grafische kaarten onder te brengen in drie verschillende categorie├źn.
Zo zijn er low-end, mid-range en high-end videokaarten.
De low end kaart is de goedkoopste van de drie en is bedoelt voor minimale toepassingen. De mid-range kaart is al heel wat beter en zijn ideaal te gebruiken voor personen die eens een filmpje op hun laptop willen kijken of een spel spelen. Vaak kan er wel enig kwaliteitsverschil zijn met de high-end videokaart. Bij deze laatste draait alles tiptop in orde, details zijn perfect zichtbaar, etc.
Hoe beter je kaart is, hoe meer je voor deze kaart zal betalen.

Merknamen van videokaarten

De bekendste videokaarten worden gefabriceerd door Nvidia, AMD, Matrox, 3D Labs en S3.
Matrox maakt alleen videokaarten voor meer professionele markten, terwijl Nvidia en AMD vooral gericht is op de gewone consument.
LaptopLaptop prijzen?Hoeveel kost een laptop nu gemiddeld? Dat hangt natuurlijk sterk af van de mogelijkheden van de laptop!
Kijk zeker eens naar de rubriek: Laptop prijzen om zo ideaal op de hoogte te zijn van de hedendaagse prijzennormen.